Svenska HR-twittrare

För mer än ett år sedan skrev jag det här inlägget om svenska HR-twittrare som också resulterade i en lista på svenska twittrare som avhandlar HR-relaterade ämnen. Det händer en del på ett år kan jag konstatera. Ifjol den 3 maj fanns det 19 namn på den listan. Idag består den av 151 personer! Den är långt ifrån komplett och känner du att du saknas på listan får du gärna kontakta mig.

 

Här är de konton som återfinns på listan;

Skrivet av: Johannes Sundlo
Johannes Sundlo
Written by Johannes Sundlo

Arbetar som Global Recruiting Analyst på Spotify. Ansvarig för bloggen här på HR Sverige.

8 comments
Siri Wikander
Siri Wikander

Nu går jag igenom listan namn för namn och jag känner mig lite tveksam. Flera twittrar bara privat. Flera har inte twittrat på flera månader. Många har bara några få följare. Kan du inte skapa en kvalitetslista istället med de som verkligen har något att säga inom HR?

Siri Wikander
Siri Wikander

Bra lista! Jag heter Siri Wikander och skriver om strategisk HR på www.affarsdrivenhr.wordpress.com och twittrar på @nattensbiblio

Joachim Keim
Joachim Keim

Sätt ett datum på denna lista och datum markera alla tillägg så det går att håll reda på alla förändringar.

Camilla Eriksson
Camilla Eriksson

Ni saknar fenomenale Mattias Seger @growlearn:twitter ! 

Camilla Eriksson
Camilla Eriksson

Ni saknar fenomenale Mattias Seger @growlearn:twitter Hälsar retorikiskan

Johannes Sundlo
Johannes Sundlo

Hej! Inaktiva konton försökte jag rensa bort innan jag la ut listan men kan säkerligen ha missat ett par. Vad som är privat eller inte har jag försökt att inte göra skillnad på. Skriver man uttryckligen på sin profil att man arbetar med HR har det räckt. De flesta är enligt min mening öppna för att diskutera HR på Twitter. Jag har en kvalitetslista med HR-folk också men den är väldigt godtycklig och skapad mer för mina ögon än att publiceras brett, det är ju mitt relativt snäva urval den bygger på.

Siri Wikander
Siri Wikander

Tack för svar! Jag förstår hur du gjort urvalet och jag förstår nu att du måste göra det brett. 

Trackbacks

  1. [...] ett år har antalet HR-twittrare ökat från 20-talet till över 150 stycken. Roligt att HR upptäcker fördelen med sociala medier. Flera av twittrarna driver också bloggar [...]

Share with your friends


Submit